Kalendar radova u kaktusarstvu

[Kaktusi][bleft]

Saksijsko cveće

[Saksijsko cveće][twocolumns]

Gajenje kaktusa u oktobru



   Došlo je vreme opšteg preseljavanja kaktusa pod krov. Jedino neki otporniji kaktusi u toploj leji mogu da ostanu do novembra. Prilikom prenošenja kaktusi su već suvi, zato što ih dugo nismo zalivali. Ipak, pre nego što ih smestimo u hladni zimovnik, ostavimo ih još nekoliko dana u zagrejanoj prostoriji, kako bi se supstrat bolje prosušio. Tako isto postupamo kada biljke prezimljujemo sa ogolelim korenjem. Male sejanice smeštamo, ako je to moguće, između prozora ili u stakleniku na policu, držimo ih u sporom rastu. Iz vrta preseljavamo i one otpornije biljke koje su bile posađene na otvorenom.


Za perieskiopsise i kalemljene i nekalemljene zimi je potrebno obezbediti sobnu temperaturu, inače lišće opada i mnogo biljaka ugine. Ne podnose suv vazduh. Zato ih možemo postaviti u prazan akvarijum, gde ih redovno zalivamo i održavamo u sporom
rastu. Proveren je i sledeći vrlo jednostavan metod.. peireskiopsise postavimo u neki sanduk a njega umetnemo u plastičnu vreću koju naduvamo i zavežemo. Ovakav uređaj možemo instalirati i u hladnom stakleniku, ali peireskiopsise dopunski zagrevati. 
Ako ih nema mnogo, dovoljna je sijalica od 25 – 40 vati.




Recite nam Vaše mišljenje
  • Blogger Komentariši sa BLOGGER profilom
  • Facebook Komentariši sa FACEBOOK profilom
  • Disqus Komentariši koristeći Disqus

Нема коментара :


Prodaja

[Prodaja][list]

Prijatelji bloga

[Prijatelji bloga][grids]

Zanimljivo

[Zanimljivosti][bsummary]

Vrtovi

[Moj cvetni vrt][list]