Kalendar radova u kaktusarstvu

[Kaktusi][bleft]

Saksijsko cveće

[Saksijsko cveće][twocolumns]

Boje cvetova i boje u okruženju u međusobnoj kombinaciji


U međusobnim kombinacijama posebnu čar daju boje.
Plavi cvetovi su neobični i ćudljivi, menjaju intenzitet boje u zavisnosti od svetla i vlažnosti vazduha. Zbog toga boje drugih cvetova utiču da svetli detalji pojačavaju svetlost.

Boje cvetova i boje u okruženju u međusobnoj kombinaciji
Додајте натпис

Plavo i crveno

Tamno ljubičasti i drugi tamni tonovi daju vrlo elegantnu notu i mogu da se kombinuju sa ružičastom bojom u malim količinama. Cvetovi plave boje koje ima pomoćnica (Solanum rantonneti) može da se kombinuje sa visećim (ledenim) muškatlama koje imaju ružičaste cvetove. Balkonske muškatle sa izuzetno lepim vatreno crvenim cvetovima, mogu da se kombinuju sa petunijama u ljubičastoj boji.

Plavo i roze

Intenzivni i nežni tonovi stvaraju atmosferu romantike. Po želji mogu da se kombinuju plava i roze sa ljubičastom. Razne kombinacije dozvoljavaju vrbena, petunije, kao i dijascija (Diascia) koja cveta u
različitim ružičastim tonovima.

Plavo i žuto

Kombinacija jarkih boja. Ako želimo da svetlo plavi cvetovi imaju neki odsjaj poželjno je da ih kombinujemo sa žutim i narandžastim tonovima. Trupaca koji ima nebesko plavu boju i afrički ljiljan mogu da se kombinuju sa zvončićima, žutim margaretama i pupavcem.

Plavo i belo

Ako imate nameštaj, saksije, pribor i druge predmete u okruženju u hladnim plavim tonovima, možete idealno da ih uklopite sa biljkama koje imaju bele cvetove, recimo sa trupcem, belim margaretama.
Sa belom bojom može da se kombinuje bilo koja druga boja.


Recite nam Vaše mišljenje
  • Blogger Komentariši sa BLOGGER profilom
  • Facebook Komentariši sa FACEBOOK profilom
  • Disqus Komentariši koristeći Disqus

Нема коментара :


Prodaja

[Prodaja][list]

Prijatelji bloga

[Prijatelji bloga][grids]

Zanimljivo

[Zanimljivosti][bsummary]

Vrtovi

[Moj cvetni vrt][list]